Tuesday, July 28, 2009

PAST TENSE . . .

1) Manchester united vs Malaysia X1. I was there (Bukit Jalil Stadium) for 3 days, it was so called glorious day to watch them players in person. My naked eyes is the bare witness for all the greatness of red devils players (except Oshea & Nani) during 3 days; training day, 1st game & 2nd game. Due to H1N1, my intention to bring photoghrapher during training session was cancelled at last minute. Pity him, but he said to me before that "we dont have to wear mouth protection la, we are going to watch Manchester United not Swine United. FYI, he is Fernando Torres a.k.a Bruno biggest fans (you'll always walk alone)

1st day:Training session
kudos to Pian for the pic. the blur effect from the mirror, not camera!

2nd day: 1st game
Red crowd from my seat.

3rd day: 2nd /last game
A bit crowded from the stairs view

Glory2 man united
As the Reds go marching on on on (:

2) Kiddies Store was officially opened on 18th July, Alhamdulillah. Retailing /business hours is everyday except friday, from 11.00 a.m till 11.00 p.m. The full /latest pic of store is still in progress due to our phtghrapher was quite busy, lucky him. Soon the update on the store, refer to this blog and here also; official kiddies store blog.

full adress :
S49 /1530-B,
Kg. Paya Rambai,
Jalan Bayam,
15200 Kota Bharu,
Kelantan

rough concept on the store (:

3) And for girl who like style, check this out! http://bubsybug.blogspot.com/
They prefer friends to have a unique item and will make sure every item is very limited, in fact only one item when they order it(perhaps with different colors, sometimes only) So go grab it!! And the most important things is, the price is surely within your budget :)

Stuck in reverse.
one and only,
10.48 p.m

Thursday, July 16, 2009

33. JEMPUTAN . . . :)

Kepada rakan2 & sahabat2 taulan, tidak mengira jantina tidak mengira usia.. Anda semua di jemputlah menghadiri pembukaan rasmi /official opening kiddies-store. Segala butiran /info seperti yang tertera di kad jemputan. Di jemput hadir :)

2 days to go,
kami teruja /excited!

Monday, July 13, 2009

KREW . . .

Mari berkenalan bersama krew2 di sebalik "this is edge" dan "kiddies" projek. Krew2 untuk projek ini adalah 3+1 , 3 yang terlibat secara langsung dan 1 secara tidak langsung. 4 jenis manusia pelik, ciri2 setiap satunya seperti dibawah. The Crews/krews :

1) Pereka bentuk dalaman /interior designer
Kepala/head untuk projek ini,tanpa beliau projek ini mungkin akan berjalan tapi tidak seseni yang digubah beliau.

2) Mulut manis /sweet talker
Pembantu kepala /assistant head untuk projek ini. Dengan kehadiran beliau semua kerja2 yang memerlukan kemahiran berkomunikasi menjadi lebih pantas dan berkesan /effective.

3) Buruh kasar /the man who get the jobs done
Terlibat dalam semua kerja2 di tapak /on-site yang memerlukan kekuatan fizikal dan tenaga yang mantap. Skop kerja beliau adalah seperti menyapu lantai, mengecat dan banyak lagi.

4)Penganggur sepenuh masa /jobless graduate engineer
Skop kerja beliau adalah memberi tangan2 untuk pertolongan di tapak /on-site, transportasi dan yang paling penting adalah menjadi ahli jawatan kuasa untuk promosi dan publikasi /publication.

2.54 a.m
lalok :|

Saturday, July 11, 2009

31. PERIHAL JOKER . . .

Selepas menonton filem Dark Knight, aku sangat2 tertarik dengan lakonan Heath Ledger sebagai Joker. Tak lame selepas tu baru aku mendapat tahu dari sahabat2 yang Jack Nicholson pun dulu pernah juga melakonkan watak Joker ini, dalam filem Batman (1989). Aku sangat2 lah teruja sebab bagi aku lakonan Jack Nicholson dalam filem2 die yang pernah aku tontoni memang bagus, sangat bagus. Jadi bersama di bawah ini aku kepilkan satu video yang telah diedit (sumber youtube) yang mana video ini menunjukkan kedua2 watak Joker yang dibawa oleh mereka berdua.

video

Jack Nicholson vs Late Heath Ledger, kedua2 nye pernah melakonkan watak Joker. Mane satu kamu pilih, mane lagi yang terbaik yang kamu rasa kan?

Sebenarnya bagi aku watak ini memang dibawa dengan baik nya oleh kedua2 pelakon yang bagi aku sangat hebat ini, cuma yang membezakan watak mereka adalah definisi joker itu sendiri yang didefinisikan oleh pengarah dalam filem masing-masing yang mana memang sangat2 berbeza. Joker yang dimainkan wataknya oleh Jack Nicholson di definisi kan sebagai penjenayah yang gilakan seni dan seninya adalah dengan membunuh manusia! Manakala watak joker yang dipegang mendiang Heath Ledger pula lebih kepada penjenayah yang mempunyai masalah mental dan membunuh manusia bagi nya hanyalah untuk keseronokan dan kepuasan. Mungkin bagi sesetengah orang, mereka akan fikir hal ini sudah lapuk dan aku mungkin juga sedikit ketinggalan dalam hal ini. Tapi biarlah apa orang mahu berkata, "why so serious?"

p/s : tulisan kali ini adalah 100% dalam bahasa malaysia kerana aku bersetuju sangat PPSMI telah dibubarkan dan kita telah kembali ke era di mana bahasa malaysia masih dimartabatkan. Cintailah bahasa anda. :)

12.37 a.m
masih menganggur dan bersuka ria

Sunday, July 5, 2009

GIVE PEACE A CHANCE, LETS LOVE OUR WORLD . . .

Thanks for late MJ (Heal the world) and John Lennon (Give Peace A Chance) for made these such beautiful songs about peace. Once you been carried away in this world full of violence and hate, listen to these songs and it might help you feel peace inside and lets love our world more. Peace

video

Heal the world
make it a better place
for you and for me
and entire human races
there are people dying
if you care enough for the living
make a better place
for you and me

video
~All we are saying is give peace a chance~


2.08 a.m
machang, kelantan
federer just won the wimbledon 2009, same old story!Boringg~

29. SNEAK PEAK . . .

Di bawah projek clothing this is edge , terlahir lah satu lagi penjenamaan yang bersifat lebih mega di mane projek kali ini melibatkan usaha yang berlipat kali ganda dalam mewujudkan sebuah store! The latest project name is kiddies-store with motto "kidexclusive" and "designed for kids". Gambar di bawah adalah preview awal store yang bakal memulakan operandi nya dalam mase yang terdekat ini, insyallah. Store yang bakal di buka ini mementingkan dua aspek, bergaya dan simple. Theme untuk store ini- "the most juiciest store in town". Updates about the store akan dibuat di sini nanti. Doa2 kan projek kali ini menjadi lebih berjaye. enjoy the 'sneak peak'! :)


Thursday, July 2, 2009

MAT KACAU . . .

He is mat kacau a.k.a florentino perez, current president for the galacticos. Beliau berjaya mengubah liga bola sepak yang dulu nya terkenal dengan maruah nye menjadi sebuah bisness yang berjaya untuk kelabnye, hanye kelabnya tidak kelab2 laen. Bagaikan tiade recession berlaku di real madrid, beliau spent over 100 million only for this season along and he's not finish yet. Dengan transfer fee yg crazy and weekly paid yang nonsense, normal player x boleh nak menolak this offer (for example last season Ruud Van Nistelrooy paid per weekly is same as Cristiano Ronaldo in Manchester United.) Below is the list of the top 15 of his "mega" signing from 2001 until now. and please noted, not all from them pn ending up jadi legend of galacticos.

1.Cristiano Ronaldo : Man Utd
2.Kaká : Milan
3.Zinedine Zidane : Juventus
4.Luis Figo : Barcelona
5.Benzema : Lyon
6.Ronaldo : Internazionale
7.David Beckham : Man Utd
8.Sergio Ramos : Sevilla
9.Robinho : Santos
10.Júlio Baptista : Sevilla
11.Jonathan Woodgate : Newcastle
12.Raúl Albiol : Valencia
13.Michael Owen : Liverpool
14.Antonio Cassano : Roma
15.Pablo García : Zaragoza
16.Thomas Gravesen : Everton
The latest signing in today paper is Karim Benzema, lyon striker which has been long target by "pasukan kerdil" manchester united. For starting, they bid for Cristiano Ronaldo. Manchester United best player and top scorer for almost 3 seasons. for 80 millions!! Ferguson did the right thing to at last sold him. i guess. and then to replace CR7, manchester united target Kaka from AC Milan. Pn at last join Real Madrid juge for fee of 65 Million. tak terlawan harganye. Ok Ferguson redha. move on lg. Next MU target then Frank Ribery from Bayern Munich. Pn also di bidding oleh Real Madrid for fee of 90 millions, skali lagi tak terlawan. Redha lagi (but the deal still not done yet). Next target, small target je Mr Antonio Valencia from Wigan Athletic, pun Real Madrid offer double what manchester afford to pay. Tp syukur this battle won by manchester united with Antonio Valencia is manchester united kerdil 1st signing of the season! Move to next target, mega target juge Karim Benzema from Lyon. Paper smalam menulis pasal Lyon bersetuju untuk menerima tawaran daripada kelab2 yang berminat dan kelab yang paling besar peluang nye adalah manchester united. But then pagi ini punya paper tulis Real Madrid have sign Benzema for undisclosed fee (dengar2 rumours org ckp 35 millions) and now kat Real Madrid club homepage pun tulis Benzema tengah buat medical check up with Real Madrid. Congrats to Real. Sorry for Man u.
And dalam today nye www.manutd.com, manchester united next target is Andre-Pierre Gignac 23 years old player from Toulouse football club. So for Real Madrid, please take note of this and do make crazy offer. Thank you.
Hooligans.
Thursday July 2nd

Wednesday, July 1, 2009

27. LAGENDA . . .


Engkau lagenda.
the king is dead, not his music